'Als je van Heerenveen naar Valencia gaat, heb je een fantastische carrière''

De afgelopen anderhalf jaar is bij SC Heerenveen veel aandacht uitgegaan naar Martin Ødegaard. 'De Noorse Messi' kreeg in het Abe Lenstra Stadion de ruimte om zich te ontplooien, al leidde dat nog niet direct tot betere resultaten bij de Friezen.

Uiteindelijk waren de twee assists en één goal toch wat karig. "Dat ligt aan hem, maar zeker ook aan anderen", stelt trainer Jurgen Streppel in gesprek met FOX Sports. "Als je ballen op een presenteerblaadje geeft of je geeft ballen die anderen niet verwachten.. Maar dat is ook een kwaliteit om de bal op de juiste snelheid te spelen voor de anderen. Dat heeft een wisselwerking."

"In de anderhalf jaar dat ik hem heb mogen trainen, heeft hij een heel, heel goede ontwikkeling doorgemaakt", vervolgt Streppel. "Zeker ook qua persoonlijkheid. En als we positiespel speelden en hij stond in het midden, dan was dat echt een genot. Uiteindelijk gaat hij er wel komen, al moeten we bezien of hij het eerste elftal van Real Madrid haalt."

"Als hij straks het eerste van Valencia haalt, zullen ze ongetwijfeld zeggen: 'Dat heeft hij niet goed gedaan.' Maar als je van Heerenveen naar Valencia gaat, dan heb je een fantastische carrière gehad", aldus Streppel, die veel bewondering heeft voor de jonge Noor. "Waar ik hem een compliment over heb gemaakt, is dat hij de keuze maakt om naar Heerenveen te gaan."

"Je speelt bij Real Madrid en dan ga je naar Heerenveen. Nou, dan verklaart de hele wereld je voor gek. Maar dat doet hij toch en hij woont hier helemaal alleen en het maakt hem niet uit, het is zijn carrière. Daar heb ik wel ontzettend veel respect voor", besluit Streppel lovend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand