"Als je Syb van Ottele zoekt, die ligt nog ergens achter de boarding"

Syb van Ottele baalt
Syb van Ottele baalt Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen ging zaterdagavond vrij verrassend onderuit tegen FC Volendam. Namens de club uit het vissersdorp scoorde Lequincio Zeefuik, nadat hij ook al tegen Feyenoord had gescoord. Reden genoeg voor complimenten vanuit voormalig SC Heerenveen-verdediger en huidig interim-trainer van FC Volendam Michael Dingsdag.

"Dat laatste fluitsignaal was voor mij het moment van de wedstrijd", vertelt Dingsdag aan het Noordhollands Dagblad. "Niet dat er onzekerheid in de groep sloop. De extra tijd bedroeg weer zes minuten, Heerenveen zou twee keer moeten scoren om ons te laten verliezen. Ik ging er niet van uit dat dat zou gaan gebeuren. En zo ja, dan verdien je gewoon geen punten."

"Vorige week een kans, een goal. Vandaag twee kansen, twee goals. Dat maak je niet heel veel mee op dit niveau", gaat de oud-verdediger verder. "In het jeugdvoetbal krijg je gemiddeld vijf tot zeven kansen waarin je toe moet slaan. Mijn complimenten voor Zeefuik. Hij scoort deze periode twee aardige goals. Als je Syb van Ottele zoekt, die ligt nog ergens achter de boarding denk ik. Vorige week deed hij hetzelfde met Trauner. Maakt hem niet uit."

Na de goal van Ion Nicolaescu ontstond er nieuwe spanning bij FC Volendam. "Ik kon de jongens in het veld niet meer bereiken. Ik kon hooguit via de invallers de structuur proberen te bewaken. Uiteindelijk hebben ze met z’n allen gestreden: ballen werden weggekopt, ze gooiden ons ervoor. En als het moest, ging de bal de tribunes in. Ook daar kun je een mooie carrière mee krijgen. In Engeland geven ze daar een staande ovatie voor", aldus Dingsdag.

Lees meer:
0 reacties