'Als je dit op het middenveld gaat doen, kom je nooit hogerop''

Het is bijna een terugkerend ritueel bij de wedstrijden van SC Heerenveen tegen PEC Zwolle: oud-speler Younes Namli die uitblinkt bij de Zwollenaren. Met enige regelmaat krijgt de 24-jarige Deen de nodige lof toegezwaaid, maar is hij goed genoeg voor een stap hogerop?

Analist Arnold Bruggink betwijfelt dat na het zien van de eerste helft tussen beiden clubs. Bij de openingstreffer van SC Heerenveen (de tiende van het seizoen voor Michel Vlap) lijdt Namli op een gevaarlijke plek op eenvoudige wijze balverlies. Bruggink: "Ik weet niet wat hij hier dacht."

"Het ging redelijk simpel tot aan dat moment, zeker voor hem. En dan heeft hij een totaal onnodig momentje", vervolgt Bruggink, die zag dat Heerenveen vervolgens razendsnel omschakelde. "We hadden het er vooraf over of hij misschien hogerop kon."

"Maar als je dit op het middenveld gaat doen, kom je nooit hogerop. Dan ga je gewoon niet spelen. Dan kom je uiteindelijk weer aan de rechterkant terecht, en dat kan hij natuurlijk ook goed. Maar niet op het middenveld als je zulke dingen gaat doen", aldus Bruggink.

Dit seizoen staat Namli na 21 Eredivisieduels op twee goals en vijf assists. Vorig seizoen eindigde de teller na 32 duels op vijf goals en zes assists.

Lees meer: