'Als je de Eredivisie aankan, dan moet het ook lukken in België''

Wout Faes kon al op jonge leeftijd tekenen bij Chelsea, maar de jongeling koos destijds voor een avontuur bij het Belgische Anderlecht. De huurling van SC Heerenveen heeft hier nog geen moment spijt van gehad.

"De dag van mijn zestiende verjaardag stuurden ze mij een gehandtekend shirt op van David Luiz", vertelt Faes in Sport/Voetbalmagazine. "Dat was een charmeoffensief om mij naar daar te lokken. Dankzij mijn entourage heb ik die ballon snel kunnen doorprikken."

"Natuurlijk is het niet makkelijk om nee te zeggen tegen Chelsea, maar ik wilde meer zijn dan een nummertje op een kastje. Die club kan elke speler ter wereld kopen. Wat als ze op een dag zeggen: sorry, we zien het niet meer in jou zitten?"

"Als jeugdspeler kan je nergens beter zitten dan bij Anderlecht", merkt Faes op. "We worden op handen gedragen door de supporters. De slogan ‘In youth we trust’ wordt hier heel ernstig genomen. Ik wil eerst bij Anderlecht slagen en binnen een aantal jaar mag Chelsea mij nog altijd komen halen."

"Na het seizoen zal ik serieuze papieren kunnen voorleggen aan Anderlecht. Ik zal aan het seizoen kunnen beginnen met het gevoel van: hier sta ik en jullie houden best rekening met mij. Als je de Eredivisie aankan, dan moet het ook lukken in België", besluit Faes.

Lees meer: