'Als je aan Floranus wilt verdienen, moet je hem op rechts zetten''

De kans is groot dat Lucas Woudenberg volgende week weer eens in de basis mag starten bij SC Heerenveen. De 25-jarige linksback mag beginnen omdat Sherel Floranus vlak voor de winterstop zijn vijfde gele kaart en daardoor automatisch geschorst is.

Voor Woudenberg is het een goede kans om zich te bewijzen tegenover trainer Johnny Jansen, die de afgelopen acht duels voor de rechtsbenige Floranus koos als vaste linksback. In de Sportcast van Omrop Fryslân begrijpen ze daar nog steeds niet veel van. "Het is vooral heel vreemd dat Van Hau aangetrokken is, terwijl het contract van Woudenberg net daarvoor is verlengd", begint Arjen de Boer.

"Floranus moet gewoon zo snel mogelijk terug naar de rechterkant. Dan is het Van Rhijn of Floranus, want Jansen kan maar één van de twee maar opstellen", vervolgt De Boer. Sportverslaggever Roelof de Vries verwacht evenwel niet dat Jansen dingen gaat wijzigen: "Van Rhijn blijft op rechts en Floranus op links, omdat hij volgens Jansen op die manier Ejuke beter kan bedienen."

De Boer vindt dat Jansen tegelijkertijd ook aan de lange termijn moet denken: "Als je nog wat geld aan hem wilt verdienen, moet je hem op rechts zetten. Hij is van origine een rechterverdediger, dus clubs zullen hem altijd willen kopen als zodoende. Die jongen speelt nu driekwart seizoen aan de linkerkant. Van Rhijn is straks weg voor niks, want die heeft een contract voor een jaar. Daar verdien je niks aan."

Als De Boer Hamstra een advies kon geven, is het dan ook in diezelfde richting: "Ik zou een linksback halen. Ik zou Woudenberg verkopen en zo snel mogelijk ervoor zorgen om die Van Hau kwijt te raken. Liever vandaag nog dan morgen. Er moet daar echt een versterking komen achterin. Verder staat het daar redelijk, want ze hebben amper goals tegen gekregen. Dat is heel knap."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand