'Als hij stabieler was geweest, had Jesper hier tien jaar gespeeld''

Manchester United zat achter hem aan hij speelde meer dan vijftig jeugdinterlands voor Denemarken. Jesper Hakansson koos voor de tussenstap bij SC Heerenveen, maar brak uiteindelijk niet door in het profvoetbal. "Als hij stabieler was geweest, had hij hier tien jaar gespeeld," blikt zijn toenmalige trainer Foppe de Haan terug in Hard Gras.

"Jesper was een mooie, aanvallende middenvelder, steengoed en gevaarlijk," aldus De Haan, die de jonge Deen al op 18-jarige leeftijd liet debuteren tegen Ajax. Blessures gooien roet in het eten, maar Hakansson blijkt ook onevenwichtig te zijn. "Hij is een zeurpiet. Altijd 'ja, maar' en weinig zelfkritisch. Op training was hij wel geweldig. Misschien was de spanning te groot," besluit De Haan.

In het toch respectabele aantal van 48 duels voor SC Heerenveen, scoorde Hakansson voor een middenvelder heel aardig: tien keer. Later speelde de Deen nog voor RBC Roosendaal, ADO Den Haag, Newcastle United Jets (Australie), FC Roskilde en FC Lyngby, waar hij vorig jaar zijn loopbaan afsloot.

De meeste Feanfans zullen Hakansson vooral herinneren aan de onderstaande treffer tegen Ajax in 2004. SC Heerenveen won dat duel met 4-1.

Jesper Hakansson debuteerde in 1999 al op zijn 18e bij SC Heerenveen, maar de echte doorbraak bleef uit. #heeaja pic.twitter.com/aYUOfrY4OY

— FeanOnline.nl (@FeanOnline) January 3, 2016

Lees meer: