"Als het goed gaat met Robin van Persie, komt Feyenoord vanzelf"

Robin van Persie is de nieuwe trainer van SC Heerenveen. Een bewuste keuze van de voormalig topspits, zo denkt Luigi Bruins. 

"Eerst in de jeugd een aantal teams doen, niet gelijk vragen van 'ik wil het eerste van Feyenoord', maar gewoon geleidelijk aan een stap maken. Nu als tussenstap Heerenveen. Volgens mij vindt 'ie dat niet prettig als je dat zegt, een tussenstap of een opstap. Maar uiteindelijk moet het wel zoiets voor hem gaan worden", zegt Bruins in het RTV Rijnmond-programma FC Rijnmond.

Dennis Kranenburg krijgt de vraag of ze er bij Feyenoord ook zo over denken. "Ik denk dat als je het Van Persie zelf zou vragen, dat weet ik niet, dat is een aanname van mij, maar dat hij misschien had gedacht van 'nou ja, ik had het best wel willen proberen'. En dat ze bij Feyenoord misschien toch, zeker nu na Arne Slot, denken van: 'we kiezen voor een trainer met wat meer ervaring'."

"Aan de andere kant heeft hij ook niet met koekenbakkers gewerkt als trainer zijnde. Wat dat betreft heeft hij die bagage ook", weet Kranenburg. Harry van der Laan kijkt uit naar de start van Van Persie als trainer in de Eredivisie. "Ik vind het wel leuk dat het gaat beginnen met hem. Dan kan je zien wat zijn speelwijze is, zijn denkwijze. Dat vind ik heel interessant. Als dat allemaal goed gaat, dan komt dat Feyenoord vanzelf."

Lees meer:
0 reacties