'Als Espejord dat wil, speelt hij in 2021 ook voor Tromsø IL''

Tromsø IL gaat mogelijk ook komend jaar proberen om Runar Espejord te huren van SC Heerenveen. Tromsø-clubwatcher Rune Robertsen schrijft in iTromsø dat de Noren in elk geval gaan informeren om Espejord opnieuw te huren, of al dan niet definitief over te nemen.

"Het is een feit dat Espejord erg gewild is in Tromsø. Hem terughalen zou in elk geval niemand verbazen", schrijft Robertsen. De journalist vermoedt dat Tromsø lang wil wachten met het terugkopen van Espejord omdat de Noren een lange winterstop hebben en pas in maart weer van start gaan. "Het alternatief, waarvan ik denk dat het realistischer is, is een nieuwe huurperiode tot de zomer."

"Espejord moet veel wedstrijden gaan spelen en de kans daarop is in Tromsø veel groter dan in Heerenveen. Het is uiteraard van groot belang wat Espejord zelf wil", vervolgt Robertsen. "Voor hem is een terugkeer naar 'thuis' altijd een alternatief. Maar als hij hier tekent, is het een sterk signaal dat hij zijn carrière ook bij Tromsø gaat eindigen. Er zijn niet veel spelers die dat willen."

Ondertussen beschikt Tromsø IL niet over heel veel geld om Espejord terug te halen. "Wat ze willen betalen komt niet in de buurt van wat SC Heerenveen vorig jaar heeft neergelegd (circa vijf ton, red.). Tegelijkertijd is TIL de meest logische optie voor hem voor komend seizoen. Een nieuwe huurperiode lijkt daarbij de meest logische oplossing."

"Ik denk dat Runar Espejord in 2021 ook voor Tromsø speelt, als hij dat wil", besluit Robertsen. De 24-jarige Espejord heeft bij SC Heerenveen nog een contract tot medio 2022.

Interessant opiniestuk van @RuneRoberts1 in Aftenbladet over Espejord. Heel Tromsø lijkt hem terug te willen halen, maar wat wil de huurling van #SCHeerenveen zelf? ???? https://t.co/IMSiPQ6bkk

— Marcel Koppers (@marcelkoppers) December 2, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand