'Als deze lijn doortrekt, speel je volgend seizoen degradatievoetbal''

Sportverslaggever Roelof de Vries van Omrop Fryslân is niet bepaald optimistisch over het aankomende seizoen van SC Heerenveen. Hij voorspelt grote problemen als er niet goed zaken wordt gedaan op de transfermarkt. 

"Als je deze lijn doortrekt, speel je volgend seizoen degradatievoetbal", stelt De Vries op de website van Omrop Fryslân. "En dan heb ik het over het laatste deel van het seizoen. Dat was abominabel. Er staat wel een goede basis van goede spelers. Als de juiste spelers aangetrokken worden, vooral spelers die met het mes tussen de tanden durven te spelen en spelers die scorend vermogen hebben, dan heb ik daar wel vertrouwen in."

Wel moet er in een vroeger stadium een geraamte staan waarmee er aan de competitie kan worden begonnen. "Het is te hopen dat Heerenveen een goed bedrag krijgt voor Joey Veerman. En ik verwacht dat ze Van Bergen, Dresevic en Woudenberg in de etalage zullen zetten. Nu kun je nog geld voor ze vangen, anders lopen over een jaar transfervrij de deur uit", aldus De Vries.

De positie van hoofdtrainer Johnny Jansen is volgens De Vries tegelijkertijd nog niet in gevaar. "Je merkt wel op social media dat de druk toeneemt, maar ik vind dat je hem moet laten zitten en de kans moet geven om te bouwen. Dit seizoen werden laat in de voorbereiding nog spelers toegevoegd. Jansen heeft nog krediet, maar hij moet wel laten zien dat hij een team kan bouwen en spelers beter kan maken."

"Als je deze lijn doortrekt, speelt Heerenveen straks degradatievoetbal" https://t.co/pEExuj9m7m

— Omrop Fryslân NL (@OmropFryslanNL) May 17, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand