'Als de huur niet kan worden betaald, moeten er spelers worden verkocht''

SC Heerenveen betaalt jaarlijks maar liefst 3,3 miljoen euro stadionhuur aan Sportstad Heerenveen. De financieel geplaagde Friezen, die daardoor na FC Twente veruit de hoogste prijs betalen per stadionstoeltje, balen flink van de huidige 'wurgconstructie'.

Sportstad-directeur Fedde Pronk maakt zich echter geen zorgen. "Als de commissie er niet uit komt en de club de huur niet meer kan betalen, dan staat er altijd nog wel wat kapitaal op het veld dat kan worden verkocht", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Zo simpel is het en ik moet daarin wel heel stellig zijn. Ik kan niet anders, ik heb deze onderneming te leiden en moet iedereen aanspreken op zijn of haar verantwoordelijkheid", meent Pronk. 

"Het klinkt gek omdat je geen business case op transfers mag bouwen, maar de facto is het niet anders dan dat", vervolgt hij realistisch. "En ik deel de zorg van een ieder dat er al steeds minder kapitaal op het veld staat. Als de huur niet kan worden betaald, moeten er spelers worden verkocht. Dan kom je zo in een gruwelijk snelle neerwaarte spiraal. Dat moeten we voorblijven", beseft Pronk.

FOTO | #scheerenveen betaalt, na FC Twente, veruit de hoogste prijs per stadionstoeltje (via @vi_nl). pic.twitter.com/R2pwKWyxY0

— FeanOnline.nl (@FeanOnline) December 3, 2014

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand