"Alleen maar positief dat ik op meerdere posities kan spelen"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © NESimages

SC Heerenveen won afgelopen zondag met 2-0 van PEC Zwolle. Gelegenheidsspits Pelle van Amersfoort was wederom trefzeker voor de Friezen. In gesprek met Voetbal International laat hij zich uit over zijn 'nieuwe' positie.

"Ik denk dat het alleen maar positief is dat ik op meerdere posities kan spelen", zegt Van Amersfoort die erom kan lachen dat hij gelegenheidsspits wordt genoemd. "Maar in Polen heb ik ook weleens in de spits gestaan en in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal was ik altijd al spits. Dat ging heel goed, dus ik weet dat ik dit kan. Het is niet zo dat dit nu een heel nieuwe positie is voor mij. We hebben hier nu twee spitsen rondlopen die voor aardig wat geld zijn gehaald', verwijst hij naar ploeggenoten Karlsbakk en Nicolaescu. "En daarom word je dan al snel een gelegenheidsspits genoemd. Tsja, ik vind het prima, hoor. Ik probeer het gewoon zo goed mogelijk in te vullen. En nu gaat het wel even lekker, ja."

"Kritiek hoort erbij in het voetbal, dat weet je', zegt hij over de kritiek die kreeg toen het minder lekker ging. "Nu is het hosanna en hangt de vlag uit. Dat is de voetballerij, die ervaring heb ik ook wel meegenomen uit Polen. Het ene moment ben je de held, het andere moment ben je de schlemiel. Dat hoort er een beetje bij in deze sport en als spits lig je nog meer onder een vergrootglas. Dan mag je er nu ook wel even van genieten als het goed gaat."

"Ik laat me vaak een beetje inzakken, dus dan speel je eigenlijk gewoon als een 10", analyseert hij zijn eigen spel. "De diepgang die ik kan hebben als ik uit het middenveld kom, kan ik nu nog steeds hebben. Dat zag je ook bij die goal van vandaag (tegen PEC, red.), dat ik achter de linie kom. Daar ligt wel een kracht van mij, dus dat zal ik blijven doen. Ik denk dat ik wel kan lezen wat er gevraagd wordt. Daarnaast moet ik het hebben van hard werken en heb ik het loopvermogen om het verdedigers nu moeilijk te maken in de opbouw. Zo kan ik ook zonder bal van waarde zijn", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand