"Alfred Finnbogason bleef mij pushen om meer doelpunten te maken"

Alfred Finnbogason tegen SC Cambuur
Alfred Finnbogason tegen SC Cambuur Foto: © Pro Shots

In het seizoen 2012/2023 was Wilfried Bony de laatste spits die de grens van 30 doelpunten in een seizoen wist te bereiken. Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis staan momenteel op 18 treffers en zijn dus hardop weg naar deze grens.

"Het is afwachten of ze hun vorm na de winterstop behouden. Als ze in dezelfde vorm blijven, gaan ze er meer maken dan ik", begint Bony tegenover de NOS. De Ivoriaan vertelt dat hij een aardige drijfveer had om destijds te scoren. "Ik wilde naar de Premier League. Om dat te bereiken moest ik in de eredivisie iets doen wat nog niemand had gedaan. Ik wilde heel graag Nikos Machlas inhalen, die 34 keer scoorde voor Vitesse."

"Maar doordat ik in de Afrika Cup uitkwam, miste ik wedstrijden en lukte dat niet", vervolgt Bony. "Ik trainde soms twee à drie keer per dag, andere voetballers één keer. Daardoor was ik veel sterker. Ook keek ik thuis altijd wedstrijden van tegenstanders. Ik wist welke verdediger de zwakste was, hoe ik moest anticiperen op bepaalde acties en op welk been ik moest instappen. Ik zocht de zwaktes op, alles zat in mijn hoofd. Dat doen heel veel spelers niet."

Daarnaast had de Ivoriaan ook nog twee concurrenten die hem scherp hielden. "En niet onbelangrijk. Ik had Graziano Pellè en Alfred Finnbogason vlak achter mij op de topscorersranglijst. Zij bleven mij pushen om meer doelpunten te maken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties