Alen Halilovic teleurgesteld: "Bij SC Heerenveen ging dat ook zo"

Alen Halilovic
Alen Halilovic Foto: © Pro Shots

Alen Halilovic heeft het uitstekend naar zijn zin bij Fortuna Sittard. De technisch begaafde linkspoot, die in het verleden ook bij SC Heerenveen speelde, is blij dat trainer Danny Buijs hem als middenvelder durft te gebruiken in de as van het veld.

"Dat was hiervoor één van mijn grootste problemen. Clubs vertrouwden me niet als middenvelder", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Alleen bij Barcelona zagen ze me nog echt als een speler voor het centrum. Daarna heb ik, denk ik, tachtig procent van mijn wedstrijden als rechtsbuiten gespeeld. Bij Heerenveen ging dat ook zo, hoewel ik werd gehaald voor het middenveld", blikt Halilovic terug.

"Als buitenspeler moet je voorzetten geven en vooral heel veel rennen tegenwoordig. Dat is niet mijn grootste kwaliteit", beseft hij. "Bij andere clubs werd ik vaak volgestopt met instructies, daardoor ging ik te veel nadenken. Bij Fortuna mag ik eindelijk weer doen waar ik goed in ben. Natuurlijk krijg ook ik defensieve taken mee, die voer ik altijd uit. Maar ik krijg ook veel vrijheid. Dat is genieten", vervolgt Halilovic, die in het verleden bij grote clubs speelde.

"Bij Barcelona had ik een contract voor vijf jaar, bij Milan tekende ik voor vier jaar. Ik had rustig achterover kunnen leunen en geld kunnen verdienen. Maar ik wilde altijd voetballen", legt 'de Zitterd Wizard' uit. "Als ik speel, ben ik gelukkig. Daarom ben ik zo vaak van club gewisseld. Ik heb veel geld laten liggen, mensen verklaarden me regelmatig voor gek. Mijn weg is niet gemakkelijk geweest, maar ik denk wel dat ik veel heb geleerd", constateert Halilovic, die na zijn periode bij HNK Rijeka in het seizoen 2022/2023 een tijdje zonder club zat en zijn loopbaan ook kon vervolgen in het Midden Oosten.

"Ik kreeg aanbiedingen uit Saoedi-Arabië en Dubai. Kon daar zoveel meer verdienen dan hier", geeft hij toe. "Maar geld is nu niet belangrijk voor me, ik wil zo hoog mogelijk voetballen. Na gesprekken met Américo Branco en Danny Buijs wist ik: Fortuna is de juiste stap. Ik voelde dat ze me vertrouwen, en me als voetballer niet in een keurslijf willen stoppen. Dit is mijn kleinste contract ooit. Als jongen van zestien bij Dinamo Zagreb kreeg ik al meer. Het boeit me niets. Ik heb goed verdiend, ik heb voor grote clubs gespeeld; wat ik zocht was simpelweg een kans om te laten zien wat ik kan", besluit Halilovic.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand