Alberda: ''Bij Heerenveen en Groningen ga ik niet meer kijken''

Tony Alberda maakte namens SC Heerenveen furore door in de jaren negentig tegen Ajax-keeper Edwin van der Sar drie keer te scoren. Inmiddels is hij 47 jaar en runt hij, samen met zijn vriendin Anita, Bakkerij Tjoelker in Drachten.

"Ik ben er ingerold via mijn vriendin. Haar ouders hadden deze bakkerij en wij zijn in 2007 in de zaak gegaan. Een paar jaar geleden hebben we de zaak definitief overgenomen", vertelt Alberda in De Telegraaf. "Ik ben altijd met voetbal bezig geweest. Op mijn zestiende zat ik al bij Heerenveen en trainde ik twee keer per dag. Zoveel anders kon ik dus ook niet na het voetballen en daarom was dit voor ons een mooie kans."

Alberda heeft ook niet overwogen om wat te doen in de voetballerij. "Na mijn profcarrière heb ik een paar jaar bij HHC Hardenberg gespeeld in het amateurvoetbal. (...) Naar Heerenveen of Groningen gaan om een wedstrijd te kijken doe ik ook bijna niet meer. De mensen zitten alleen maar te klagen op de tribune. Geniet gewoon van het spelletje en zeur niet zo, denk ik dan", aldus de geboren Drachtster.

Lees meer: