Al Hajj krijgt waardering: "Ik vond hem heel volwassen voetballen"

Rami Al Hajj tegen PSV
Rami Al Hajj tegen PSV Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen won zondag met 1-3 bij FC Volendam. Bij Omroep Abe worden de aanwezigen echter nog niet heel enthousiast van het vertoonde spel van SC Heerenveen. De prestaties van Rami Al Hajj van de afgelopen week, kan wel op waardering rekenen.

"Ik vond het misschien niet goed, maar er zat heel veel in", zo vertelt Jan Vlap. "Wat mij met name opviel zijn de twee goals van Volendam, de ene wordt afgekeurd en de andere niet. Als je ziet hoe daar verdedigd wordt, dat kan niet. Dat kan zelfs bij de amateurs niet. Sarr laat daar ook Mühren uit zijn rug lopen, hij heeft hem niet eens gezien. Je ziet gewoon een organisatie staan die niet weet wie, wie pakt. Het is heel simpel in het betaalde voetbal, de keeperstrainer hoort dat tegenwoordig te doen. Hij moet dat organiseren. Ze weten in principe wie er spelen en dan maak je koppeltjes. Dat is gewoon een vaste afspraak. Als ik dan die twee vrije trappen zie, dan springen de tranen in je ogen."

Sidney van Hooijdonk gaf na afloop aan dat het leek alsof Volendam twee spelers meer op het veld had staan. "Ze hebben tegen Eagles heel veel problemen gehad met Willumsson die heel dicht onder Lidberg speelde, dat hadden ze zondag weer", legt Jan Vlap uit. "Je had Oristiano die elke keer onder Mühren speelde. Achterin zaten ze met z'n drieën in de problemen omdat ze niet wisten wie er moest doorstappen. Hierdoor kreeg Volendam een overwicht op het middenveld. Na de goal hebben ze het omgezet, toen hebben ze Van Ottele ervoor gezet. Toen zijn ze met vier man achterop gaan spelen en is Van Ottele doorgestapt. Toen kwamen ze veel makkelijker aan het voetballen. Het was ook logisch dat Van Ottele gewisseld werd voor Tahiri."

"Dat ook Halilovic er af werd gehaald voor Al Hajj, was de verdienste van Al Hajj na de wedstrijd tegen Hoek. Al Hajj viel heel behoorlijk in en had geen balverlies op cruciale momenten. Ik vond hem heel volwassen voetballen. Het enige waar je tegenaan loopt is dat hij zo enthousiast is dat hij diep ging lopen. Omdat Köhlert ook diep ging lopen, ging Sarr zoeken waar hij moest voetballen", besluit Vlap.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand