'Afgehaakte sponsor SC Heerenveen realiseerde nieuwe stadion Cambuur'

Het 'oude' Cambuurstadion
Het 'oude' Cambuurstadion Foto: © Pro Shots

Het nieuwe Cambuurstadion is mede mogelijk gemaakt door afgehaakte sponsors van SC Heerenveen. Daar schrijft Sander de Vries van de Leeuwarder Courant.

De Vries geeft aan dat hij een oude video van SC Heerenveen heeft gezien waarin Pieter Kooi aan tafel zat. De man die de geldschieter is van het nieuwe Cambuurstadion. Hij steekt er acht miljoen euro in waarvan zes miljoen euro een lening is. In het filmpje vertelde hij daarin dat de zaken goed gingen.

Ook vertelde Kooi in de video dat hij als puber achter de bar stond van de businessclub van SC Heerenveen. "Hij kwam later vaak als supporter bij Heerenveen, al klopt zijn hart vooral voor Feyenoord." In ieder geval is het sponsorschap van Kooi naar SC Heerenveen inmiddels voorbij.

Wel is de ondernemer ambitieus als het Cambuur betreft. "Hij denkt dat Cambuur over een jaar of drie, misschien vijf, Heerenveen voorbijgaat. Wil-ie best een kratje bier tussen zetten. Het zal me benieuwen. Dit hebben ze vaker gezegd in Leeuwarden", schrijft De Vries. Wel ziet hij een bijzondere situatie voor zich. “Stelt u zich deze zin eens voor, uitgesproken door de Leeuwarder stadionspeaker Rein de Vries: Dames en heren, hartelijk welkom in het nieuwe Cambuurstadion, mede mogelijk gemaakt door afgehaakte sponsoren van SC Heerenveen", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties