Afellay looft oud-speler SC Heerenveen: "Is een sleutelspeler"

Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay Foto: © Pro Shots

Ibrahim Afellay geniet met volle teugen van de prestaties van Marokko op het WK in Qatar momenteel. Het noord-Afrikaanse land is het eerste Afrikaanse land ooit in de halve finale van een WK en de oud-voetballer denkt dat de invloed van oud-SC Heerenveen-speler Hakim Ziyech enorm groot is.

"Ik ben geen hartpatiënt, maar denk wel dat ik even langs de dokter ga, want hier zijn geen woorden voor", zegt de voormalig international bij de NOS. "Wat Marokko heeft gepresteerd op dit WK... De poule des doods overleven en ook Spanje en Portugal uitschakelen, dit is nu ook weer terecht. Portugal kan gewoon twee elftallen opstellen. Hier mogen we wel even stil bij staan."

"Dit is ongekend, je moet het hebben gezien om te kunnen geloven. Ze hebben één tegengoal geïncasseerd, wat ook nog een eigen goal was. De trainer is de grote man achter het succes door Ziyech en Mazraoui erbij te halen, sleutelspelers voor Marokko. Hij heeft er een eenheid van gemaakt. Er is meer dan genoeg talent, maar dit elftal speelt zo ontzettend goed als team. Daar valt heel moeilijk tegen te voetballen", aldus Afellay.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand