'Adviezen buitengewoon zorgvuldig beoordeeld en aangepast''

Anne Hettinga, voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen, is kwaad over het lekken van vertrouwelijke stukken naar de pers. Dat vertelde hij donderdag op de persconferentie waar het nieuwe bestuur werd gepresenteerd.

"Dat is voor de pers leuk, maar voor ons niet", liet Hettinga weten. "Zeker niet voor de mensen die het betreft, want ineens staat in de krant dat je voorgedragen bent en het zou je vervolgens maar overkomen dat je daarna toch niet de benoeming krijgt. Dan sta je er gekleurd op." Bovenal gaf het uitlekken veel druk op het stichtingsbestuur. Hettinga besloot op geen enkele uiting in de pers, waar of niet waar, te reageren.

"Ik geef knarsentandend toe dat als je voor de zoveelste keer iets in de pers ziet staan wat net niet of helemaal niet klopt, dan wil je dat toch graag corrigeren. Maar achteraf moet ik bekennen dat ik hartstikke blij ben dat wij die policy tot het einde toe hebben volgehouden. Want dat had het proces alleen nog maar meer verstoord", aldus Hettinga, die veel kritiek te verduren kreeg.

"Ik heb de afgelopen weken veel gelezen dat het stichtingsbestuur de adviezen terzijde legt en negeert. Absoluut onjuist", meent hij. "We hebben het buitengewoon zorgvuldig beoordeeld en heel goed gelezen wat er eigenlijk staat. Dat heeft ertoe geleid dat we wel degelijk een aantal dingen hebben aangepast. We hebben de taakverdeling een beetje gereshuffeld."

Hettinga laat het personeel niet in de steek. "Er is een duidelijke afspraak gemaakt wat een handreiking is in de richting van het personeel. Het tweede onderdeel is de zorg die uit de brief bleek dat we terugkomen in dezelfde periode als hoe het personeel zich voelde onder de leiding voor 1 juli. Dat willen we voorkomen. Wij geloven in de zeven mensen die we hebben voorgesteld. Die zullen daar nooit weer in terechtkomen. Wij zijn ook mensen, wij maken ook fouten, maar in deze nemen we extra zwaar de verantwoordelijkheid op ons", belooft hij.

"Dat betekent dat we als stichtingsbestuur, veel meer dan dat we dachten dat we ooit zouden gaan doen, mee zullen kijken om te zien of het loopt zoals wij verwachten dat het gaat lopen", vervolgt hij. "We hebben net nog gezegd dat we die taak zeer contentieus zullen oppakken. We zullen niet schromen in te grijpen op het moment dat het blijkt dat het nodig is", besluit Hettinga.

Foto: FeanOnline

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand