AD voorspelt: ''Nog geen wonderen te verwachten van SC Heerenveen''

De voorbereiding van SC Heerenveen is qua resultaten prima verlopen maar toch zijn de Friezen niet zover als ze gehoopt hadden. Vooral het uitvallen van Pawel Bochniewicz is een tegenvaller voor trainer Johnny Jansen. Het Algemeen Dagblad analyseert de voorbereiding.

"In balbezit is Heerenveen nog steeds erg afhankelijk van Joey Veerman. De Volendammer passt, dribbelt, bepaalt het tempo en is ook nog eens gevaarlijk voor het doel", schrijft Molema. "Er is nog steeds een reële kans dat hij vertrekt en dat Heerenveen zichzelf moet heruitvinden. Wellicht is daarin een rol weggelegd voor Tibor Halilovic. Voor Siem de Jong lijkt voorlopig geen plek te zijn."

Hoe dan ook verwacht Molema geen 'wonderen' van de ploeg van trainer Johnny Jansen. "Ten opzichte van het tegenvallende vorige seizoen is niet veel veranderd en dus is een plek in de subtop niet realistisch. Waarschijnlijker is dat de Friezen zich mengen in de strijd om het laatste play-offsticket om Europees voetbal. De club heeft nog geen sportieve doelstelling uitgesproken."

Molema denkt dat de Friezen vooral moeten hopen op de frisse inbreng van Milan van Ewijk en Filip Stevanovic. "Technisch manager Ferry de Haan hoopt de selectie nog te versterken, waarbij vooral de spitspositie de aandacht heeft. Henk Veerman heeft in de punt van de aanval geen concurrentie. Wat als naast Joey ook naamgenoot Henk onverhoopt wegvalt?"

Na voorbereiding vol tegenvallers zijn wonderen van Heerenveen niet te verwachten https://t.co/feWUUvhBNl

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) August 11, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand