Abe Lenstra Stadion scoort goed: "Gastvrij en supportersvriendelijk"

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het donderdagavond in het Eindhovense Philips Stadion op tegen PSV. De Friezen spelen dus niet in het Abe Lenstra Stadion, dat prima uit de stadiontest van VI wist te komen. Het stadion van de club kreeg een keurige 7,3, op basis van het bezoek tijdens de wedstrijd SC Heerenveen-Fortuna Sittard.

"Laat SC Heerenveen buiten het stadion wat kansen liggen op gebied van sfeer, wordt dat binnen de muren van het Abe Lenstra Stadion ruimschoots gecompenseerd", schrijft Boeringa in Voetbal International. "Blikvanger is de vorig jaar geopende legends wall in de stadiongracht, waarop tientallen iconen uit de ruim honderdjarige geschiedenis van de club worden uitgelicht."

"In zijn huidige vorm is het Abe Lenstra Stadion het resultaat van een aantal verbouwingen", gaat de journalist verder. "Die zorgen voor een prettige variatie tussen tribunes en vakken, die ten opzichte van elkaar verspringen. Mooi is ook dat het stadion bij deze uitbreidingen uit één ring is blijven bestaan, wat ervoor zorgt dat de vakken flink de hoogte en diepte ingaan, de aanblik van het geheel versterkend."

"SC Heerenveen heeft door de jaren de reputatie opgebouwd een van de meest gastvrije en supportersvriendelijke clubs van Nederland te zijn", vervolgt Boeringa. "Tijdens een wedstrijdbezoek is niet moeilijk te zien waarom. Stewards zijn vriendelijk en behulpzaam en kinderen kunnen op een pleintje naast de hoofdtribune aan allerlei voetbalactiviteiten deelnemen."

"Vanaf de door de jaren heen flink uitgebreide staantribune zorgen supporters op Nieuw Noord bovendien voor een prima voetbalsfeer. Mooi zijn de momenten waarop deze fanatieke fans supporters op andere tribunes bij sfeeracties betrekken. Het laat de aangename mix tussen voetbalbeleving en gastvrijheid zien die SC Heerenveen kenmerkt", aldus Boeringa.

Lees meer:
0 reacties