Abe Lenstra Stadion een WK-stadion? "Een grote voetbalhistorie"

De Nederlandse (KNVB), Belgische (KBVB) en Duitse (DFB) voetbalbonden hebben vrijdag hun gemeenschappelijke kandidatuur voor het WK in 2027 overhandigd. Duidelijk is dat er een ambitieus plan op tafel ligt.

"Het WK voetbal in 2027 moet een toernooi zijn voor iedereen", reageert secretaris-generaal van de KNVB, Gijs de Jong. "De hele wereld moet zich welkom voelen en een voetbalfeest kunnen vieren in een gastvrije, vriendelijke en veilige omgeving. Ons doel is om een duurzaam, economisch aantrekkelijk en uniek toernooi te organiseren en de 211 aangesloten bonden verder te helpen met hun ontwikkeling van vrouwenvoetbal. De steun van onze overheden, politiek en speelsteden draagt bij aan dit grote succes."

"Met Breaking New Ground zijn we ambitieus: op alle niveaus willen we dat stapje extra zetten en voor een nieuwe standaard zorgen, in lijn met toekomstvisie van FIFA om vrouwenvoetbal wereldwijd verder te ontwikkelen", legt De Jong uit. "Het toernooi heeft een enorme maatschappelijke betekenis."

"Een katalysator voor sociale en sportieve gelijkwaardigheid tussen man en vrouw op en naast veld. BNG2027 is dé kans om vrouwenvoetbal in Nederland op de kaart te zetten, om geschiedenis te schrijven en om de wereld te laten zien waar we toe in staat zijn", aldus De Jong.

Dertien speelsteden

Brussel (Anderlecht), Charleroi, Genk, Gent, Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen, Enschede, Rotterdam, Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen zijn aangewezen als speelsteden. "Deze steden – allen met een grote voetbalhistorie – zijn klaar om hun stadiondeuren open te zetten voor de wereldtop uit het vrouwenvoetbal en fans van over de hele wereld", schrijft de KNVB. "De dertien clubs en steden hebben ervaring om internationale wedstrijden en/of grote evenementen te organiseren en willen van het WK in 2027 een succes maken.

De FIFA zal de definitieve speelsteden kiezen. "De steden zijn geselecteerd met de ambitie om het meest duurzame WK ooit te organiseren en dus de afstanden tussen de verschillende stadions zo klein mogelijk te maken. Doordat de afstand tussen de stadions maximaal 300 kilometer is, kunnen zowel de teams als de supporters het reizen tot een minimum beperken. Dankzij een uitgebreid en betaalbaar aanbod van openbaar vervoer zullen fans gemakkelijk – en op een duurzame manier – tussen de verschillende speelsteden kunnen reizen", aldus de KNVB.

Lees meer:
0 reacties