Abe Lenstra Stadion decor van ballet: "Iets anders dan voetbal"

Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion
Het logo van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © BSR Agency

Het Abe Lenstra Stadion is afgelopen maandag flink geïnspecteerd door een Chinese delegatie. Drie vertegenwoordigers van het Nationaal Ballet van China brachten een bezoek aan Heerenveen om te kijken of het SC Heerenveen-stadion voldoet aan de eisen.

Projectmanager Guanxiong Ding is enthousiast. "Ik hou enorm van voetbal, ik volg vooral de Engelse competitie", wordt hij geciteerd door de Leeuwarder Courant. "En voordat ik hier naartoe ging, heb ik me ingelezen over Heerenveen. Echt fantastisch dat het ballet hier mag optreden." Het podium wordt opgebouwd op de grasmat en biedt plaats aan zeventig dansers en het orkest.

Artistiek producent Michiel Florusse en financieel producent Jan van Erve bezochten samen enige tijd geleden een voorstelling in Peking. "Ze gebruiken een enorm decor en wij zeiden tegen elkaar: dat moet niet mee naar Heerenveen. Het is gigantisch en past hier niet eens in het stadion." In het Abe Lenstra Stadion wordt het decor nu op schermen geprojecteerd. "Het was trouwens anders ook onbetaalbaar geworden."

Lammert Meester, facilitair manager van SC Heerenveen, verheugt zich op het ballet, dat voor 14.000 mensen wordt opgevoerd. "Het is grappig dat ballet nu in het stadion plaatsvindt. Het is weer eens iets anders dan voetbal. Wij zien het helemaal zitten", zegt hij.

Lees meer:
0 reacties