Aanvoerdersgate' bij SC Heerenveen: ''Het is kolderiek''

Het zal mogelijk nog enige tijd duren voordat bekend wordt wie komend seizoen de aanvoerder wordt van SC Heerenveen. Duidelijk is wel dat Henk Veerman heeft zijn aanvoerdersband ingeleverd er niet echt een gedroomverfde opvolger klaar staat.

Volgens sportverslaggever Roelof de Vries is er inmiddels sprake van een 'aanvoerdersgate' bij de Friezen. "Henk Veerman heeft de band min of meer ingeleverd. Johnny Jansen heeft gezegd dat hij er nog wel voor open staat, maar dat vraag ik me eerlijk gezegd af of dat wel zo is", vertelt De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Erwin Mulder heeft ook nee gezegd, al is de kans dat hij het nog wel wordt. Maar voorlopig niet en hoe moet ook nog maar de strijd winnen met Xavier Mous. Dus ik denk wel dat het nog een probleem wordt wie de aanvoerder wordt", vervolgt De Vries, die de afgelopen weken afwisselend Rodney Kongolo en Pawel Bochniewicz de aanvoerdersband zag dragen.

"Ik denk dat Bochniewicz wel een leider in het team is, maar dat is als Pool zijnde misschien met de taal ook wel weer een probleem, dat weet ik niet. Het is kolderiek", aldus De Vries, die ziet dat er werk aan de winkel is voor technisch manager Ferry de Haan. "Dat geeft ook wel een beetje aan hoe dat zit in die selectie. Het is een beetje in disbalans."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand