Aad de Mos: "Zaterdag thuis tegen Heerenveen wordt voor hem bepalend"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Orange Pictures

Vitesse neemt het dit weekend in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De Arnhemmers verloren vorige week beschamend met 5-1 van Go Ahead Eagles. Analist Aad de Mos zag Vitesse opnieuw als een kaartenhuis in elkaar zakken.

"Je kunt op verschillende manieren verliezen. Nu zag ik een Vitesse dat de trainer in de steek liet", zegt De Mos tegen Omroep Gelderland. "Dat had zeker niet alleen met keeper Eloy Room te maken. Zaterdag thuis tegen Heerenveen wordt voor Cocu bepalend denk ik. De spelers zullen in die wedstrijd namelijk laten zien of ze nog met hem door willen. Nu staan ze op een kruispunt. En het is niet te duiden welke afslag genomen wordt."

De Mos waarschuwt voor een FC Groningen-scenario, dat vorig seizoen roemloos degradeerde. "Je ziet de patronen. Nu ook bij Vitesse. Degradatievoetbal is heel anders. Het is echt mouwen opstropen."

"Een peloton van tien ploegen zit momenteel in hetzelfde schuitje en die staan allemaal binnen drie punten, maar ik voorzie een hele zware klus. Geen enkele speler of trainer zit goed in zijn vel bij Vitesse. Echt helemaal niemand", aldus Aad de Mos.

Lees meer:
0 reacties