''Daar had ik veel aan Schaars, die al aanvoerder was geweest''

14 november 2017 om 10:06 | Bron: Algemeen Dagblad ''Daar had ik veel aan Schaars, die al aanvoerder was geweest''

Georginio Wijnaldum acteert dit seizoen vrijwel wekelijks op het allerhoogste podium, maar bij het Nederlands elftal wil het vooralsnog niet echt vlotten. De 27-jarige middenvelder zou met zijn ervaring juist één van de leiders moeten zijn bij Oranje. 

"Bij PSV was ik aanvoerder en werden we kampioen", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het zat hem in dat seizoen vooral in het feit dat mijn rol werd geaccepteerd door de rest. We corrigeerden elkaar allemaal, er liepen als het ware elf aanvoerders bij PSV rond. Ik was puur mezelf in Eindhoven, speelde geen rol. En ik stond zeker niet boven de groep", aldus Wijnaldum, die benieuwd is wie de nieuwe bondscoach gaat worden. 

De kans is aanwezig dat de Liverpool-steunpilaar de nieuwe 'kapitein' gaat worden. "Als hij naar mij wijst, zou ik zeggen dat we allemaal ons zegje moeten doen", vervolgt hij. "Als spelers iets vinden, moeten ze het zeggen en kunnen we erover discussiëren. Ja, zoals bij PSV. Daar had ik veel aan Stijn Schaars, die al aanvoerder was geweest. Hij nam me vaak apart en liet me nadenken over dingen. Daar werd ik beter van en de ploeg uiteindelijk ook", besluit Wijnaldum. 

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->