''Zeven jaar geleden deed hij nog buikspieroefeningen voor op z'n 65e''

13 november 2017 om 13:48 | Bron: Voetbal Inside (RTL) ''Zeven jaar geleden deed hij nog buikspieroefeningen voor op z'n 65e''

René van der Gijp heeft veel respect voor de manier waarop Foppe de Haan en Riemer van der Velde SC Heerenveen hebben opgebouwd tot de club die het vandaag de dag is. De voormalige profvoetballer (56) werkte tussen 1990 en 1992 als speler van de Friezen samen met beide clubiconen.

"Ze hebben met hun tweetjes er wel een échte club van gemaakt met landelijke uitstraling", begint Van der Gijp bij Voetbal Inside. "Ik vind het altijd knap dat het zo'n bezeten man is, hij leest alles en is overal mee bezig. Ik vind het echt een geweldig ventje. Ik vind het ook al knap dat zo'n mannetje - hij heeft zelf bij Akkrum gespeeld - zoiets voor elkaar heeft gekregen. Die moet hele andere wegen afleggen dan Frank de Boer."

Zelf gaf De Haan jarenlang ook op fysiek gebied het goede voorbeeld. Van der Gijp: "Hij is ook hartstikke fit. Een zeven jaar geleden deed hij de buikspieroefeningen nog voor op z'n 65e. Als je aan vijftig spelers vraagt die met hem gewerkt hebben, dat zeggen er 49: Top!. Daar ben ik van overtuigd."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    abelenstra - 13 november 2017 om 21:56

    En alweer zo'n prachtig voorbeeld van hoe bijzonder Foppe wel niet is

Nieuwe media

-->