''Bij Foppe lagen spelers kotsend in de heg, dat vond ik wat overdreven''

13 november 2017 om 16:02 | Bron: Voetbal Inside (RTL) ''Bij Foppe lagen spelers kotsend in de heg, dat vond ik wat overdreven''

Het nieuwe boek over Foppe de Haan ('Een leven lang voetbaltrainer') werd uiteraard vrijdag ook besproken bij Voetbal Inside. Het boek is namelijk uitgegeven door de gelijknamige uitgeverij, waarvan Johan Derksen een van de eigenaren is. De Snor heeft groot respect voor de carrière van De Haan maar heeft wel een kritiekpuntje. 

"Als er één iemand is in Nederland die respect verdiend, dan is het Foppe wel", begint Derksen. "Foppe heeft het prima gedaan en ook in zijn nadagen bij Jong Oranje en het damesteam. Hij schijnt dat hij daar achter de schermen best een belangrijke rol heeft gespeeld. Ik vind het altijd heel leerzaam om van dat soort mensen eens te lezen wat ze allemaal meegemaakt hebben. Die hebben een schat aan ervaring en dan neem je toch andere beslissingen."

"Heerenveen heeft hij echt met Riemer opgebouwd", vervolgt Derksen, die zoals bekend een grotere fan is van de erevoorzitter. "Ik vind dat Riemer daarin de belangrijkste rol heeft gespeeld. Het was niet zo dat Foppe de leidende figuur was binnen Heerenveen, dat was Riemer. Die ging dan met Annie Scandinavië in en die kwam altijd met de juiste spelers terug, waardoor Foppe altijd een fantastisch elftal had."

"Er was één ding, dat vond ik altijd kwalijk. Hij trainde heel hard. Ik zag altijd bij Heerenveen - zeker in de voorbereiding - dat Foppe indruk probeerde te maken op de groep door heel hard te trainen. Daardoor lagen de heren kotsend in de heg, dat vond ik wat overdreven", besluit Derksen.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  renoenvy - 13 november 2017 om 16:58

  GJV trainde harder!!!!

 • Avatar
  The Dude - 13 november 2017 om 19:51

  Kwam altijd uit Scandinavië met de juiste spelers... Hmmm
  Ik kan mij een seizoen herinneren waarin ik het programmaboekje opensloeg en er namen als Godfrey Nwankpah en Emanuel Ebiede in het boekwerk stonden. En ook Gusatu, Mitrita en Contantinovic.. Allemaal spelers uit vreemde oorden. Deze spelers wisten evenwel binnen no time hoe er gespeeld moest worden. Hoe er gelopen moest worden etc. Dit mag je een trainer echt wel aanrekenen. Elk seizoen zag je hetzelfde verzorgde aanvalsspel, ondanks de eeuwige leegloop waar Foppe mee te maken had. Veel mensen zien het spelletje, maar slechts weinigen weten het op de juiste manier over te brengen.

 • Avatar
  abelenstra - 14 november 2017 om 18:11

  Pareltje

Nieuwe media

-->