''Het is me gelukt om het verbod daarop uit mijn contract te krijgen''

13 november 2017 om 20:41 | Bron: Akersposten (Vertaling door FeanOnline) ''Het is me gelukt om het verbod daarop uit mijn contract te krijgen''

Dat Morten Thorsby geen doorsnee voetballer is, bewees hij al eerder in interviews waarin hij zich erg milieubewust toonde. Maar ook als het gaat om andere sporten, gaat de 21-jarige Noor net even wat verder dan zijn ploeggenoten.

"Ik ga nog steeds skiën als ik daar de kans voor heb in vakanties. Het is me gelukt om het verbod daarop uit mijn contract te krijgen, dus ik heb toestemming", vertelt Thorsby in gesprek met het Noorse Akersposten. Hij is daarbij niet enige in de familie die en passie voor wintersport heeft.

Zijn 19-jarige broertje Henrik (slalomspecialist) en zijn 11-jarige zusje gelden als grote wintersporttalenten. "Als ik thuis ben, ga ik vaak bij mijn zusje kijken in Wyllerløypa. "Het Oslo Winter Park is ontzettend mooi, ik ben er vaak geweest. Het is cool dat er zulke faciliteiten zo dichtbij huis zijn."

Hoewel Thorsby zelf ook skitalent had, koost hij voor een leven als profvoetballer. "Het is wat minder idyllisch dan sommige mensen denken. Maar het is een mooi leven met vele positieve aspecten. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen", vervolgt Thorsby dankbaar.

Toch zijn er ook minder positieve kanten aan het profvoetballer zijn: "Het prof zijn betekent dat er altijd een bepaalde druk is qua verwachtingen en de eis om te presteren. Dat is iets dat velen mentaal zullen ervaren als stressvol."

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  HVNFL - 13 november 2017 om 21:09

  Huh, wat voor verbod wordt er nu vermeld?

 • Avatar
  Massi - 13 november 2017 om 21:34
  HVNFL zegt:

  Huh, wat voor verbod wordt er nu vermeld?

  Het verbod om te skiën tijdens de contractperiode. ;)

 • Avatar
  HVNFL - 13 november 2017 om 21:47
  Massi zegt:

  Het verbod om te skiën tijdens de contractperiode. ;)

  Dan moet ik eroverheen gelezen hebben ;)

Nieuwe media

-->