Van Nistelrooy dankbaar: ''Mijn jaar bij Heerenveen was goud waard''

13 november 2017 om 09:39 | Bron: Dagblad van het Noorden Van Nistelrooy dankbaar: ''Mijn jaar bij Heerenveen was goud waard''

Ruud van Nistelrooy speelde slechts een seizoen bij SC Heerenveen, maar legde in Friesland wel de basis voor zijn toekomst. De oud-spits van onder meer Real Madrid en Manchester United is Foppe de Haan nog altijd dankbaar. De Haan maakte samen met Van Nistelrooy concrete doelen.

"Door iets op te schrijven gebeurt er iets in je hoofd. Het heeft te maken met je ontwikkeling in eigen hand nemen, doelen stellen, daar naartoe werken, doelen bijstellen. Het klinkt heel simpel, maar om het echt te doen, dat is een tweede", blikt Van Nisterooy terug in het boek 'Foppe de Haan - Een leven lang voetbaltrainer', geciteerd door het Dagblad van het Noorden.

"Wat Foppe me leerde inzien was dat je als voetballer geen optelsom bent van wat opeenvolgende trainers je leren, maar dat je zelf bepaalt waar je uit gaat komen", vervolgt Van Nistelrooy. "Uiteindelijk heb ik een jaar bij Heerenveen gezeten waarbij ik zeven stappen vooruit heb gezet. Een jaar later zat ik in het Nederlands Elftal en werd ik topscorer van Nederland en landskampioen met PSV."

Van Nistelrooy is de Friese club dan ook niet vergeten. "Dat is een ontwikkeling die in Heerenveen is ingezet en die ik daarna zelf heb kunnen voortzetten omdat ik op eigen benen stond, en ook de overtuiging had dat ik zelf in control was. Van mijn 21ste tot mijn 35ste heb ik geloof ik vijftien trainers gehad. Dan kun je echt niet op elke trainer blindvaren. Je moet toch, en daar ga ik weer, je ontwikkeling in eigen hand hebben. Mijn jaar bij Heerenveen was goud waard", besluit hij.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    abelenstra - 13 november 2017 om 12:32

    Nog weer zo'n mooi verhaal over de klasse van Foppe! Super interessant

Nieuwe media

-->