De Wagt hoopt op wijzigingen: ''Ik ben een groot voorstander''

13 november 2017 om 08:21 | Bron: Friesch Dagblad De Wagt hoopt op wijzigingen: ''Ik ben een groot voorstander''

Vorige week werd er bij een vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Lisse en Quick Boys geëxperimenteerd met nieuwe spelregels. Zo werd er zuivere speeltijd gehanteerd en waren er een aantal nieuwe regels.

Een strafschop wordt gegeven als een speler een duidelijke scoringskans wordt ontnomen. Het maakt niet uit, waar de overtreding gemaakt wordt. Ook volgt dan altijd een rode kaart. 'Gewone overtredingen' binnen het strafschopgebied worden bestraft met een directe vrije trap. Een andere nieuwe regel is de 'self-pass', waardoor je bij een vrije trap ook zelf kan dribbelen in plaats van een bal af te geven. De derde nieuwe regel is de intrap/indribbel. Bij een ingooi, hoekschop of doeltrap mag je intrappen of indribbelen.

Chris de Wagt, trainer van Jong SC Heerenveen, hoopt dat er nog meer wijzigingen komen. "Ik ben een groot voorstander van vernieuwingen in de sport en zeker in het voetbal", zegt hij in het Friesch Dagblad. "Ik zou graag zien dat de time-out, zoals in bijvoorbeeld het basketbal ook gebruikelijk is, wordt toegevoegd. Als trainer heb je in twee helften van 45 minuten bij de amateurs nog wel wat invloed langs de lijn, maar in volle stadions wordt dat al een stuk lastiger."

"Een time-out van twee minuten aanvragen zou door een trainer gebruikt kunnen worden om iets aan te kunnen passen en je spel verbeteren", vervolgt De Wagt. "Ook op commercieel gebied zou het interessant kunnen zijn, gelet op reclame-inkomsten. Buitenspel afschaffen is geen goed idee. Dat verandert het hele voetbalspel. Maar de ingooi vervangen is prima. We mogen niks met de handen, maar dat ineens wel", besluit hij.

Foto: ONS Sneek

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->