''Riemer kwam vooraf het veld op en zei: 'Die Rus, dat is niet goed hè?'''

12 november 2017 om 19:28 | Bron: Pauw (BNN/VARA) ''Riemer kwam vooraf het veld op en zei: 'Die Rus, dat is niet goed hè?'''

Onder het bewind van voorzitter Riemer van der Velde (1983-2003) ging het er soms streng aan toe bij SC Heerenveen. De spelers hadden zich te houden aan een aantal regels binnen de club waarin er weinig plaats was voor opvallende zaken zoals tattoos en lange haren.

"Binnen de club was Riemer daar als voorzitter heel streng op", vertelt oud-trainer Foppe de Haan aan tafel bij Pauw (BNN/VARA). "Die vond dat je de sokken omhoog moest en het haar moest niet voor de reclameborden hangen. Daar bedoelde hij de reclame mee op de rug. Er was een keer met Igor Korneev, een ijdele en trotse man, toen we moesten voetballen in het Ierse Sligo."

"Riemer kwam van tevoren het veld op en zei: 'Die Rus, dat is niet goed hè? Hij heeft een staartje.'", vervolgt De Haan, die wist dat hij die opmerking niet links kon laten liggen."Dus ik ging naar Igor en hij ging de volgende dag naar de kapper", vertelt De Haan, terwijl men in de studio begint te lachen. "Maar dat hadden we afgesproken en daar hield hij zich ook aan. Zo was hij ook wel."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    abelenstra - 12 november 2017 om 20:40

    wat een klassieker dit verhaal. Smullen!

Nieuwe media

-->