''Toen het klaar was dacht ik ook: 'Nou De Haan, moest dat nou?'''

12 november 2017 om 15:22 | Bron: BNN/VARA ''Toen het klaar was dacht ik ook: 'Nou De Haan, moest dat nou?'''

Afgelopen week en ook komende week is er veel aandacht in de media voor het nieuwe boek over Foppe de Haan: 'Een leven lang voetbaltrainer'. Afgelopen donderdag was het 74-jarige voetbaldier te gast bij Pauw op BNN/VARA. Daar kreeg hij onder meer de vraag of het hebben van een eigen biografie eigenlijk wel past bij zo'n bescheiden man.

"Ik heb het boek natuurlijk heel vaak gelezen en hoofdstuk per hoofdstuk ook becommentarieerd", vertelt De Haan. "Toen het klaar was en ik het boek in handen had dacht ik: 'Nou, De Haan, moest dit nou?' Dus we hebben daar ook wel over gediscussieerd. Maar eigenlijk vond ik wel dat het moest."

"Eigenlijk is het een verhaal van een jongen die gymnastiekleraar wilde worden, daar enorm voor moest knokken en uiteindelijk voetbaltrainer is geworden op een heel hoog niveau - vind ik zelf. Ik had een soort droom en die heb ik wel waargemaakt. Ik denk dat dit boek dat heel mooi omschreven heeft."

Enig kritiekpuntje van presentator Jeroen Pauw is dat er eigenlijk geen mensen worden opgevoerd die De Haan juist niet een aardige of kundige man vonden.  "Die zullen er ongetwijfeld zijn, hoor", lacht De Haan. "Misschien heeft hij (auteur Menno Haanstra, red.) wel niet goed genoeg gezocht."

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  Mackan68 - 12 november 2017 om 16:16

  Foppe op z'n best!

 • Avatar
  superfrysk - 12 november 2017 om 16:54

  Foppe = SC H

 • Avatar
  abelenstra - 12 november 2017 om 19:43

  wat een icoon van een trainer.De beste die Nederland heeft gehad

Nieuwe media

-->