Pastoor: ''Heerenveen is een deel van mijn leven dat ik koester''

11 november 2017 om 16:46 | Bron: SC Heerenveen TV Pastoor: ''Heerenveen is een deel van mijn leven dat ik koester''

Het is inmiddels al bijna twintig jaar geleden dat Alex Pastoor op 7 maart 1998 voor het laatst het shirt van SC Heerenveen droeg tegen NEC Nijmegen. Ook tussen 2005 en 2008 was hij werkzaam in het Abe Lenstra Stadion als assistent-trainer van Gertjan Verbeek. Het is dan ook niet gek dat hij warme gevoelens koestert voor de Friezen.

Ook het duel van afgelopen weekend (0-0) was dus speciaal. "Ja, voor mij persoonlijk wel", vertelt Pastoor voor de camera's van SC Heerenveen TV. "Des te vaker het tegen Heerenveen is, hier of bij een andere club, des te meer gaat je hart daar dan voor kloppen. Heerenveen is een deel van mijn leven geweest en dat deel koester ik nog steeds."

Dit seizoen kijkt de voormalige middenvelder met extra belangstelling naar Denzel Dumfries, die hij vorig jaar nog coachte bij Sparta. "Hoe de samenwerking was? Die was goed en is goed. We hebben nog regelmatig contact. Het is een jongen die kwaliteit en potentie heeft en die ook snapt dat hij alles moet inzetten om dat talent te ontplooien. Dat maakt het voor een trainer heel dankbaar werken."

"Of we hem missen? Zeker, spelers met kwaliteiten heb je er sowieso graag bij. Maar hij heeft ook een bepaalde rol in de groep, hij is een extroverte jongen die bereid is om op deze leeftijd al de kar te trekken en op de barricade te springen. Daar ben ik altijd wel van gecharmeerd", besluit Pastoor lovend.

Als trainer van SBV Excelsior, NEC Nijmegen, AZ Alkmaar en Sparta 'speelde' Pastoor tien keer tegen SC Heerenveen, waarvan hij vijf keer verloor, twee keer gelijkspeelde en drie keer won.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->