VIDEO | Dumfries dendert met Jong Oranje over Andorra heen

10 november 2017 om 21:04 | Bron: SC Heerenveen VIDEO | Dumfries dendert met Jong Oranje over Andorra heen

Denzel Dumfries heeft vanavond met Jong Oranje met 8-0 van Jong Andorra gewonnen. De verdediger van sc Heerenveen kwam tijdens het EK-kwalificatieduel in Doetinchem de volle 90 minuten in actie. Jong Oranje ging de rust in met een 3-0 voorsprong en bouwde die score in de tweede helft uit tot een 8-0 overwinning. 

Jong Oranje kwam op De Vijverberg in Doetinchem in de 20e minuut op een 1-0 voorsprong en acht minuten later was het opnieuw raak. Op aangeven van Dumfries kopte Sam Lammers (PSV) de 2-0 tegen de touwen. Oranje scoorde vervolgens voor rust nog één doelpunt en zocht na 45 minuten de kleedkamer op bij een 3-0 ruststand. 

Na rust bouwde Jong Oranje de score in rap tempo uit. In 20 minuten vielen maar liefst vijf doelpunten, waarvan twee penalty's. Daarna creëerde Jong Oranje nog legio kansen, maar die gingen er niet in. Zo eindigde het EK-kwalificatieduel in 8-0.

Met deze overwinning staat Jong Oranje tweede met 8 punten. Bovenaan staat Engeland met 13 punten, zij wonnen vanavond met 2-0 van Oekraïne.

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Meertje - 11 november 2017 om 11:31

    Ben benieuwd Hoelang hij bij ons speelt. Toekomstig back van Nederland. Goed lichaam met de juiste mentaliteit. Ook wordt hij beter aan de bal. Meer rust in zijn spel en ook nog eens een goede voorzet. Hij kan volgens mij de absolute top halen.

  • Avatar
    Massi - 12 november 2017 om 11:04

    Heerlijke assist bij de tweede goal, dat is toch wel een specifieke kwaliteit die niet veel rechtsbacks hebben.

Nieuwe media

-->