''Heb ook met Hiddink en Cruijff gewerkt, maar Foppe was zeker zo goed''

12 november 2017 om 14:02 | Bron: Friesch Dagblad ''Heb ook met Hiddink en Cruijff gewerkt, maar Foppe was zeker zo goed''

Igor Korneev werkte in zijn carrière als profvoetballer en trainer samen met erkende toptrainers als Guus Hiddink, Johan Cruijff en Leo Beenhakker. Als hem echter gevraagd wordt om mee te werken aan een boek over de relatief onbekende Foppe de Haan, aarzelt de Russische balkunstenaar niet.

"De fysieke fitheid die ik in Heerenveen opbouwde, ik kan me niet herinneren dat ik die op een ander moment ook heb gehad", citeert het Friesch Dagblad Korneev in het boek 'Foppe de Haan - Een leven lang voetbaltrainer', dat vanaf donderdag verkrijgbaar is in diverse boekhandels.

"Ik was zo superfit dat ik me volledig kon richten op waar ik goed in was. Ik heb met veel trainers gewerkt, onder wie Guus Hiddink en Johan Cruijff, maar Foppe is zeker zo goed", besluit Korneev, die momenteel werkloos is sinds hij in december 2016 werd ontslagen als technisch directeur van Lokomotiv Moskou.

Voor SC Heerenveen kwam hij één seizoen in actie (1996/97) en scoorde hij zeven keer en gaf hij zes assists in 35 officiële duels. Na dat seizoen vertrok hij transfervrij naar Feyenoord, met wie hij in 2002 de UEFA Cup wist te winnen.

Vrijdag 17 november vind in boekhandel Binnert Overdiep een signeersessie van het boek plaats. Vanaf 16:30 uur is De Haan zelf aanwezig om een persoonlijke notitie achter te laten.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    abelenstra - 12 november 2017 om 19:46

    Wat moet je nog meer zeggen?

Nieuwe media

-->