''Foppe ging met me aan de slag en sindsdien werd ik alleen maar beter''

11 november 2017 om 14:24 | Bron: Friesch Dagblad ''Foppe ging met me aan de slag en sindsdien werd ik alleen maar beter''

Sinds donderdag ligt het boek 'Foppe de Haan - Een leven lang trainer' in de schappen bij de diverse boekhandels in Nederland. Eén van de spelers die in het boek zijn mening geeft over de voormalige trainer is Leeroy Echteld. Hij stond in Friesland onder contract tussen 1992 en 1997.

De toenmalige aanvaller en nu 49-jarige assistent-trainer van AZ weet nog goed hoe De Haan in 1992 de opvolger werd van wijlen Fritz Korbach. "Wat er toen veranderde? Heel simpel, toen gingen we ineens trainen. Ik had een prima balvaardigheid, maar was alles behalve een atleet", citeert het Friesch Dagblad een passage uit het boek.

"Foppe ging met me aan de slag en vanaf dat moment werd ik alleen maar beter. Ik heb onder hem mijn beste jaren gehad", besluit Echteld, die in zijn laatste seizoen (1996/97) een uiterst effectief duo vormde met Jon Dahl Tomasson. Echteld vertrok daarop naar het Franse Cannes, terwijl de Deen naar Newcastle United ging.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    abelenstra - 12 november 2017 om 19:44

    Mooi verhaal. Een van de honderden die door Foppe veel beter is geworden

Nieuwe media

-->