''Waarom denk je dat iedereen in die tijd naar Heerenveen wilde komen?''

10 november 2017 om 18:31 | Bron: Friesch Dagblad ''Waarom denk je dat iedereen in die tijd naar Heerenveen wilde komen?''

Sinds zijn komst naar SC Heerenveen in 1996 heeft voormalig doelman Hans Vonk (47) op enkele jaren na bijna non-stop samengewerkt met Foppe de Haan. De ex-technisch directeur van Heerenveen doet dat nu wederom in zijn nieuwe functie als hoofd opleidingen bij Ajax Cape Town, waar De Haan (74) zijn adviseur is.

Niet voor niets heeft Vonk een hoge pet op van de trainerskwaliteiten van De Haan. "Iedereen heeft het altijd over Ruud van Nistelrooy en dat hij onder Foppe zo veel beter werd. Maar dat is alleen omdat hij het bekendste voorbeeld is. Het geldt voor tientallen, honderden voetballers die onder Foppe hebben getraind", citeert het Friesch Dagblad uit het boek 'Foppe de Haan - een leven lang trainer', dat vanaf vandaag in de winkels ligt.

"Foppe maakt je beter. Waarom denk je dat in die tijd bijna iedereen naar Heerenveen wilde komen? Omdat je daar een betere voetballer werd", stelt Vonk, die goed weet wat De Haan's kwaliteiten zijn. "Foppe is iemand die heel goed kan observeren en binnen de kortste keren ziet waar iemand goed in is en wat er beter kan. En daarna maakt hij een programma met individuele training, krachttraining en dan gaat hij aan de slag."

Voor degenen die een door Foppe de Haan gesigneerde versie van het boek willen, kunnen vrijdag 17 november vanaf 16:30 uur terecht in boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    abelenstra - 12 november 2017 om 19:50

    Prachtig Hans zo vol lof als je bent over Foppe. Wie niet?

Nieuwe media

-->