Lof voor Ødegaard: ''Of hij een groot talent is? Ja, dat is hij zeker''

10 november 2017 om 19:37 | Bron: VG (Vertaling door FeanOnline) Lof voor Ødegaard: ''Of hij een groot talent is? Ja, dat is hij zeker''

Als technisch directeur van onder meer Tottenham Hotspur, Chelsea en Hamburger SV heeft Frank Arnesen (61) flink wat talenten voorbij zien komen. De voormalige speler van Ajax zag in die hoedanigheid ook Martin Ødegaard voorbij komen, die veel kritiek krijgt te verduren voor zijn keus om op zijn zestiende voor Real Madrid te kiezen. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan SC Heerenveen. 

"Kijk, een speler als Andreas Christensen koos voor Chelsea toen hij zestien was. Na twee jaar werd hij uitgeleend aan Mönchengladbach, deed daar ervaring op en nu is hij terug en speelt hij voor Chelsea. Dus je kan niet altijd zeggen wat het beste is. Daarom kan niemand nu ook al zeggen dat het beter voor Martin Ødegaard was geweest om direct naar Heerenveen, Ajax of PSV was gegaan", vertelt Andersen in gesprek met het Noorse VG.

"Hij (Ødegaard, red.) verdient veel geld maar kiest voor de moeilijke route. Als je zestien jaar bent kom je niet in het eerste elftal van Real Madrid. Dat is onmogelijk en dat is ook nooit de bedoeling geweest. Na een tijd begon hij wat minder op te vallen en vroeg men zich af 'Hoe goed is hij eigenlijk?'. Mensen vergeten dan dat hij pas zestien jaar oud was. Hoe oud is hij nu? Achttien? Hij is nog steeds jong."

"Ik woon in Nederland en zie hem nu wel eens in actie", vervolt Arnesen, die vloeiend Nederlands spreekt en tussen 1994 en 2004 technisch directeur was van PSV. "Ødegaard is dit seizoen erg goed begonnen. Hij speelt vanaf de rechterflank, wat niet per se zijn beste positie is maar op dit moment is het beter dat hij de ruimte krijgt en naar binnen kan met zijn linkerbeen. Ik ben benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen." 

"Of hij een groot talent is? Ja, dat is hij zeker. Op dit moment speelt hij niet in zijn beste positie, hij is geen vleugelspeler, maar hij heeft geen haast. De vraag is of hij sneller gaat worden of dat hij meer een type speler zoals Juan Mata of David Silva wordt. Die jongens zijn niet per se snel maar hebben een uitstekend linkerbeen en een goed overzicht."

"Als hij zich kan ontwikkelen tot dat niveau in de komende vier of vijf jaar, dan komt het wel goed. We zullen moeten wachten tot hij 22 à 23 jaar oud is voordat we kunnen zeggen dat hij een topspeler gaan kan worden", besluit Arnesen, die sinds vorig jaar geniet van zijn pensioen.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->