Van der Velde blikt terug op beginjaren: ''Alleen tegen Cambuur zat het vak vol''

21 oktober 2017 om 19:02 | Bron: Dagblad van het Noorden Van der Velde blikt terug op beginjaren: ''Alleen tegen Cambuur zat het vak vol''

FC Emmen doet het dit seizoen voor de verandering aardig goed in de Jupiler League maar met de bezoekerscijfers in de JENS Vesting wil het maar niet vol lopen. Het Dagblad van het Noorden vroeg aan Riemer van der Velde hoe hij dat in jaren tachtig voor elkaar kreeg bij SC Heerenveen.

"Het is een samenwerking tussen bestuur en supporters", begint Van der Velde. "Hoe kom je met elkaar in gesprek en hoe krijg je sympathie van de mensen in de Drentse Zuidoosthoek? Het makkelijkste is goed voetballen en punten pakken. Daarnaast moet je supportersclubs, ander publiek en sponsors erbij betrekken. Ze moeten het gevoel krijgen bij de club te horen."

"Daar zijn veel dingen voor te bedenken. Heerenveen speelde vroeger ook in de eerste divisie. Er zaten 880 man, alleen tegen Cambuur zat het uitvak vol. Wij bedachten de actie 'maak de kooi weer mooi'", vervolgt Van der Velde, die daarmee nadrukkelijk de samenwerking zocht. "Scholen en sportclubs werden uitgenodigd en konden gratis in ons uitvak zitten."

"Er zaten ineens 1500 man en die bleven hangen. Je moet jeugd benaderen met leuke dingen. Desnoods maak je het gratis. Later verdien je er wel geld mee", stelt de erevoorzitter van SC Heerenveen, die zijn club zag uitgroeien tot een stabiele subtopper.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->