'Bijzonder' duel voor Rojas: ''Hebben na afloop shirtjes met elkaar geruild''

12 oktober 2017 om 15:15 | Bron: SC Heerenveen 'Bijzonder' duel voor Rojas: ''Hebben na afloop shirtjes met elkaar geruild''

Marco Rojas kijkt uit naar de competitiehervatting met SC Heerenveen. De vleugelaanvaller van de Friezen was afgelopen week actief met de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland en heeft nog altijd kans op een ticket voor het WK van 2018 in Rusland.

Rojas speelde met Nieuw-Zeeland een vriendschappelijke interland tegen het Japan van ploeggenoot Yuki Kobayashi. "Het was een mooie wedstrijd en ook bijzonder om Yuki daar als tegenstander tegen te komen", blikt Rojas terug op de officiële website van SC Heerenveen. "We hebben ongeveer tien minuten tegelijk op het veld gestaan en na afloop shirtjes met elkaar geruild. Gelukkig spelen we zaterdag weer samen."

Door de voetblessure van Arber Zeneli lonkt er voor Rojas een basisplaats tegen FC Utrecht. "Ik moet mezelf bewijzen dat ik goed genoeg ben om op die positie te spelen", beseft de Nieuw-Zeelander, die tegen Ajax als linksbuiten amper indruk kon maken. "Ik moet deze week keihard werken en het op training laten zien. Ik wil dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken, dus het zou mooi zijn om weer in de basis te mogen starten. Ik verwacht een mooie wedstrijd tegen een goede tegenstander. Wij willen de lijn van voor de wedstrijd tegen Ajax weer voortzetten."

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  Ninadj14 - 12 oktober 2017 om 15:27

  Ik ben benieuwd naar wie er linksvoor staat. Ik vond Mihajlovic na zijn invalbeurt meer indruk maken dan Rojas op links. Maar heb wel gezien dat beide goede spelers zijn

 • Avatar
  Massi - 12 oktober 2017 om 16:39

  Ik denk dat Streppel voor Mihajlovic kiest op links. Rojas is rechtsbenig en was tegen Ajax op de linkerflank totaal niet in zijn element. Hij is daarentegen wel fysiek verder en een stuk ervarener. Het is ook een optie om Ødegaard vanaf links te laten spelen en Rojas op rechts, maar Streppel kennende verandert hij zo min mogelijk.

  Wat denken jullie?

 • Avatar
  Mackan68 - 12 oktober 2017 om 17:10

  Rojas speelde tegen Groningen prima toen hij Arber verving. Maar dat was Groningen. Wat Nemanja tegen Ajax liet zien toen hij Rojas verving zag er veel beter uit. Rojas mooi als back-up voor Ødegaard houden voor als hij naar de 10 gaat indien nodig en Mihajlovic als linksvoor.

Nieuwe media

-->