Gouweleeuw sneert: ''Als je vier duels voor Ajax speelt, zit je er direct bij''

12 oktober 2017 om 16:16 | Bron: Kicker Gouweleeuw sneert: ''Als je vier duels voor Ajax speelt, zit je er direct bij''

Jeffrey Gouweleeuw keek afgelopen week met argusogen naar het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. De oud-speler van SC Heerenveen vindt zichzelf niet minder dan de verdedigers die door bondscoach Dick Advocaat werden opgesteld.

Centrale verdedigers Karim Rekik, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Wesley Hoedt werden opgeroepen door Advocaat. "Als ik naar de spelers kijk die wel worden opgeroepen, had ik erbij kunnen zijn", zegt de verdediger van FC Augsburg in gesprek met Kicker. "Sommige spelers spelen niet bij hun club. Ik speel iedere week Bundesliga, dus ik verdien ook een kans."

Gouweleeuw kent Advocaat nog van zijn tijd bij AZ. "Hij weet wie ik ben", aldus de verdediger. "Misschien hebben ze in Nederland geen respect voor Augsburg, misschien vinden ze Augsburg niet goed genoeg. Maar dat zou niet uit moeten maken. We doen mee in de Bundesliga en de Bundesliga is sterker dan de Nederlandse competitie. Als ze een keer hierheen komen, zien ze dat misschien ook."

De verdediger, die tussen 2010 en 2013 tot 65 competitiewedstrijden voor SC Heerenveen kwam, vindt zichzelf rijp voor het Nederlands elftal. "Als je drie, vier duels voor Ajax speelt, zit je er direct bij. Andere spelers, die elke week spelen in de Bundesliga of Premier League, niet. Dat is komisch als je elke week tegen de beste spitsen ter wereld speelt en het goed doet", besluit hij.

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Massi - 12 oktober 2017 om 16:49

    Ik heb geen flauw idee hoe goed Jeffrey het doet in de Bundesliga maar hij heeft zeker een punt. Het selecteren van De Ligt (na twee of drie Eredivisieduels) was natuurlijk ook belachelijk. Dan kun je beter iemand selecteren die in Engeland of Duitsland op de bank zit (bij wijze van spreken).

  • Avatar
    ElleRt - 12 oktober 2017 om 19:01

    Hij heeft gewoon gelijk inderdaad..

Nieuwe media

-->