''Met de mensen die er nu zitten, zou ik niet goed kunnen functioneren''

12 oktober 2017 om 18:15 | Bron: ELF Voetbal Magazine ''Met de mensen die er nu zitten, zou ik niet goed kunnen functioneren''

De KNVB ondergaat mogelijk een koerswijziging na het opnieuw mislopen van een eindtoernooi. De Nederlandse voetbalbond moet sowieso een nieuwe technisch directeur en bondscoach aanstellen. Gertjan Verbeek sluit niet uit dat hij bij de KNVB aan de slag gaat, al houdt de oud-trainer van SC Heerenveen voorlopig de deur dicht.

"Ik geef altijd mijn mening", zegt Verbeek in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Dat doe ik nu en dat zou ik ook doen als de KNVB mij ernaar zou vragen. Maar ik denk dat ik op dit moment, met de mensen die er nu zitten, niet goed zou kunnen functioneren bij de KNVB. Voorlopig blijf ik liever op het veld staan. Op termijn zie ik een beleidsmatige functie wel zitten en dat zou dan best bij de KNVB kunnen zijn."

Verbeek heeft zelf een duidelijke mening over voetbal. "Daarmee wil ik niet zeggen dat iedereen dan maar mijn visie moet aanhangen; het gaat juist om de vrijheid voor trainers om hun eigen aanpak te ontwikkelen", meent hij. "Iedereen heeft zijn eigen ervaring. Het gaat om uitwisseling van die ervaring, van kennis. Als jij zoals de KNVB heel defensief in je eigen beperkte wereld, in je comfort zone, blijft hangen, dan gebeurt er niets. In Nederland zijn veel te veel heilige huisjes. Daar zou wat meer tegenaan getrapt moeten worden", aldus Verbeek.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->