"Mensen moeten niet onderschatten dat hij nog hartstikke jong is"

11 oktober 2017 om 19:18 | Bron: Leeuwarder Courant

SC Heerenveen wist zich op 30 augustus nog te versterken met de 18-jarige John Iredale. De talentvolle centrumspits uit Australië, die overkwam van Sydney FC, staat in eigen land te boek als een groot talent. Chris de Wagt tempert de (hoge) verwachtingen. 

"Mensen moeten niet onderschatten dat hij nog hartstikke jong is", legt de oefenmeester van de beloften uit in gesprek met de Leeuwarder Courant. "John moet zich niet alleen aan onze manier van voetballen aanpassen, maar ook aan de cultuur in een ander land. Paul (Raveneau, red.) en ik praten veel met hem. Natuurlijk kreeg hij deze weken op het veld enorm veel input: wat verwachten we van jou als voetballer?"

"Maar minstens zo belangrijk is dat hij het leuk vindt om hier te zijn", vervolgt hij realistisch. "Wij moeten hem daarin ondersteunen, bijvoorbeeld door te vragen hoe het met hem gaat en of hij de supermarkt in Heerenveen al heeft gevonden. Vaak zijn het de kleine dingetjes, waardoor iemand zich op zijn gemak voelt. Uiteindelijk is dát de voorwaarde om een betere voetballer te worden", beseft De Wagt. 

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->