VIDEO | Doornbusch speelt gelijk in 'Fries onderonsje'

10 oktober 2017 om 20:49 | Bron: FeanOnline VIDEO | Doornbusch speelt gelijk in 'Fries onderonsje'

Trevor Doornbusch wisten dinsdagavond met Oranje O19 in de slotfase nog een gelijkspel uit het vuur te slepen in het duel met de leeftijdsgenoten van Slovenië. Kik Pierie bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Bij de Slovenen maakten eveneens twee Heerenveen-spelers deel uit van de selectie. Vanja Drkusic viel laat in bij het Sloveense elftal, terwijl Aleksander Palamar de gehele wedstrijd op de bank bleef. 

In het spectaculaire duel werd de score geopend door David Zec die de Slovenen op een 1-0 voorsprong zette. Oranje O19 deden pas in de 81e minuut iets terug. Invaller Ferdi Kadioglu bracht de Nederlanders op gelijke hoogte. De Slovenen namen door een benutte strafschop van Zan Celar na 87 minuten spelen echter weer de leiding.

Ondanks de late goal van de Sloveense ploeg ging Oranje niet met lege handen van het veld af. In de ultieme slotfase van het duel wist Arsenal-spits Donyell Malen nog een gelijkspel uit het vuur te slepen door in de 95e minuut te scoren.

Door de remise tegen Slovenië blijft Oranje onder 19 eerste in de kwalificatiegroep en is plaatsing voor de Elite ronde van de EK-kwalificatie een feit. Slovenië is uitgeschakeld in de EK-kwalificatie.

Opstelling Oranje onder 19: Doornbusch, Bakboord, Obispo, Wijndal, Van de Looi, Malen, Teze, Aboukhlal (62' Nunnely), Venema (62' Kadioglu), Lonwijk, Wehrmann (77' Duarte). 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Massi - 11 oktober 2017 om 10:45

    Pierie kwam dit duel overigens niet in actie, wat me voor hem ook een goede zaak lijkt. Hij heeft nu alleen op zaterdag nog een hele wedstrijd gespeeld. Dan is hij voor komend weekend weer helemaal uitgerust en fit.

Nieuwe media

-->