Oud-Heerenvener beseft: ''Die mensen vrezen dan hun job te verliezen''

10 oktober 2017 om 18:17 | Bron: Sporza Oud-Heerenvener beseft: ''Die mensen vrezen dan hun job te verliezen''

Niet alleen het Nederlands elftal speelt vanavond een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd. Ook voor Argentinië staat er een cruciaal duel op het programma. Als de Argentijnen niet winnen bij Ecuador, lopen zij mogelijk ook het WK mis.

"Veel mensen zijn voltijd bezig met de nationale ploeg", geeft voormalig SC Heerenveen-middenvelder Hernan Losada aan tegenover Sporza. "Er heerst heel veel stress rondom het nationale team. Radio, televisie, kranten. Die mensen vrezen hun job te verliezen als Argentinië niet naar het WK mag."

Argentinië moet eigenlijk winnen bij Ecuador. "Maar spelen bij Ecuador is een groot nadeel", weet Losada, die tegenwoordig bij Beerschot-Wilrijk speelt. "De hoofdstad Quito ligt op grote hoogte (2800 meter). Ik heb het zelf meegemaakt met Independiente, toen we voor de Copa Libertadores in Quito moesten spelen. Het is verschrikkelijk. Je hebt geen zuurstof en het is supermoeilijk om te herstellen na elke inspanning."

Losada houdt wel hoop. "Niemand in Argentinë kan zich voorstellen dat we er niet bij zullen zijn op het WK", geeft hij aan. "Maar toch heerst er onzekerheid. Iedereen verwacht een zege, omdat Ecuador al is uitgeschakeld. Maar iedereen wil natuurlijk tegen het Argentinië van Messi winnen. Ecuador zou bovendien geschiedenis schrijven als zij het land zijn dat Argentinië heeft uitgeschakeld."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->