Verbeek uit stevige kritiek: ''Nu doet iedereen maar wat''

10 oktober 2017 om 13:23 | Bron: Trouw Verbeek uit stevige kritiek: ''Nu doet iedereen maar wat''

Het Nederlands elftal kan het WK van 2018 in Rusland zeer waarschijnlijk uit het hoofd zetten. Volgens voormalig SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek moet er flink wat veranderen bij Oranje.

"Alles begint met beleid en het creëren van een goede organisatie", zegt Verbeek in Trouw. "Vanuit een visie ga je op zoek naar de juiste mensen die daar bij passen. Nu doet iedereen maar wat. Guus Hiddink, Danny Blind en Dick Advocaat gingen allemaal hun eigen gang. Met als gevolg dat we twee keer niet naar een eindtoernooi gaan."

Verbeek ziet Fred Rutten als ideale nieuwe technisch directeur. "Allereerst moet de KNVB een profiel maken voor een technisch directeur. Dit moet iemand zijn met een grote persoonlijkheid, een enorme staat van dienst en veel ervaring. Fred Rutten is misschien niet zo'n grote persoonlijkheid als Van Gaal, maar hij heeft wel gedachten over het beter maken van spelers, het opleiden van talent en wat onze voetbalvisie zou moeten zijn", aldus Verbeek, die Ronald Koeman als nieuwe bondscoach ziet. "Het gaat er vooral om dat een coach zich voor de langere termijn wil binden."

Arnold Bruggink, oud-speler van SC Heerenveen, kiest ook voor Rutten als nieuwe technisch directeur. "Ik geloof op dit moment erg in vernieuwing. Het is tijd voor een nieuwe generatie, waarbij het belangrijk is dat deze mensen zich voor langere tijd willen binden aan de KNVB", reageert Bruggink. "Als Rutten technisch directeur wordt, zal Erik ten Hag zeker genoemd worden als nieuwe bondscoach. Maar die naam maakt mij niet eens zo veel uit. Het gaat erom dat hij graag wil en het niet als tussendoortje ziet. De KNVB heeft nu baat bij continuïteit."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    nn16 - 10 oktober 2017 om 13:54

    100% mee eens

Nieuwe media

-->