Bondscoach looft Ødegaard: ''Geen speler in Noorwegen met betere techniek''

20 september 2017 om 18:13 | Bron: NRK (Vertaling door FeanOnline) Bondscoach looft Ødegaard: ''Geen speler in Noorwegen met betere techniek''

De stijgende vorm van Martin Ødegaard bij SC Heerenveen is ook de bondscoach van Noorwegen niet ontgaan. Volgens het Noorse NRK komt de 18-jarige aanvaller steeds dichter in de buurt bij een rentree in de A-selectie van trainer Lars Lagerbäck.

"Puur technisch gezien zijn er vandaag de dag geen betere spelers met een Noors paspoort. Hij heeft een heel, heel groot potentieel", citeert NRK Lagerbäck. De afgelopen maanden liet de Zweed Ødegaard nog telkens met Jong Noorwegen spelen, zodat hij genoeg speelminuten blijft maken.

"Het is belangrijk dat hij vanaf het begin start, wedstrijd na wedstrijd. Dat is zeker het belangrijkste voor een jonge speler", herhaalt Lagerbäck. "Hij is een erg getalenteerde jongen, dus het is natuurlijk erg positief dat hij nu veel wedstrijden speelt."

Wat betreft zijn kansen in het A-elftal voor de komende interlands is Lagerbäck vrij duidelijk: "Er zullen niet veel veranderingen zijn. Tegelijkertijd wisselt de samenstelling van een 23-koppige selectie altijd. Hoeveel veranderingen er deze keer zijn, durf ik nog niet te zeggen."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Stampotboerenkool - 20 september 2017 om 18:25

    Selecteer hem dan pik

Nieuwe media

-->