Gudmundsson: ''De competitie van Jong Heerenveen is minder goed''

20 september 2017 om 16:27 | Bron: Voetbal International Gudmundsson: ''De competitie van Jong Heerenveen is minder goed''

Bij SC Heerenveen werd Albert Gudmundsson jarenlang genoemd als één van de grootste talenten maar tot een debuut in het eerste kwam het nooit. Twee jaar geleden maakte hij namelijk plots de overstap naar PSV Eindhoven, waar de nu 20-jarige nog altijd wacht op speelminuten in de Eredivisie.

De eenvoudig IJslandse international maakte in augustus weliswaar een invalbeurt van één minuut tegen NAC, toch maakt hij nog altijd vooral zijn speelminuten maken bij Jong PSV in de Jupiler League. Om die reden kijkt hij niet met volledige tevredenheid terug op zijn keuze in 2015: "Ik was niet geduldig genoeg."

De keus voor PSV was evenwel een bewuste stap, vertelt Gudmundsson in gesprek met Voetbal International. "Ik wist dat ik het proces van debuteren in het eerste zou vertragen. Maar dit was beter voor mij. De competitie van Jong Heerenveen is minder goed."

Toch blijft de tussentijdse overstap - na twee jaar SC Heerenveen - naar PSV een opvallende actie. Hij had tenslotte op zestienjarige leeftijd ook kunnen tekenen bij een club als Arsenal, dat hem graag wilde inlijven. "Natuurlijk, als ik het zelf mocht beslissen, zou ik daar direct het contract getekend."

"Maar ik had goede, slimme mensen om me heen, zoals mijn vader en opa. Ze zeiden dat het beter was kleine stappen te zetten. Maar het is nog steeds mijn grootste doel ooit voor Arsenal te voetballen", besluit Gudmundsson ambitieus. 

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Ninadj14 - 20 september 2017 om 16:32

  Als hij bij ons was gebleven had hij nu wel een basisplaats veroverd denk ik. Maar ik snap het wel, de Jupiler League is toch een stuk beter dan de beloftenconpetitie waar wij nog steeds in zitten. Stel hij had het niet gered tot de basis dan kwam hij ook niet verder meer in zijn ontwikkeling. Blijf het zonde vinden dat hij naar PSV ging

 • Avatar
  buly - 20 september 2017 om 16:37

  Hij had hier al een jaar basisspeler geweest, jammer.

 • Avatar
  OneLoveSCH - 20 september 2017 om 16:38

  Denk dat hij niet eens veel in de beloften had gespeeld en gewoon meteen de overstap had gemaakt naar het 1ste.

 • Avatar
  louis'02 - 20 september 2017 om 18:28

  Gegokt en verloren. Zonde dat hij niet bij heerenveen is gebleven. Zat in het team van st. Juste en die heeft toch al een aardig zooitje wedstrijden gespeeld in de eredivisie.

 • Avatar
  vries153 - 21 september 2017 om 15:28

  Komop laten we realistisch zijn deze jongen had hiier misschien in de basis gestaan maar PSV bood gewoon meer geld en eerlijk is eerlijk zo goed vind ik hem nou ook weer niet spelen in PSV 2 als hij al speelt hij leunt zelf nogal op het feit dat hij 13x scoorde in de laatste 12 duels.

  Daarbij als hij dit als excuus gebruikt had hij destijds ook een verhuur verzoek kunnen doen naar een JL club in plaats daarvan gebruikt hij de beloftencompetitie als zwak excuus voor zijn vertrek.

  Meneer is nogal vol van zichzelf Ajax speelde in Mei bv tegen Willem II met een talenten elftal , meneer mocht niet meedoen met PSV 1 en tweete daarom maar even de opstelling van Ajax met een nogal cynische 3 ... als reactie bestemd voor Cocu.


  Vooral het gedeelte in het interview is typerend : als hij tot de winterstop weinig aan spelen toekomt zinspeelt hij op een verhuur.

  Dit zegt toch genoeg over het geduld van deze speler , die heeft hij niet.


  ps dit stukje komt van VI

Nieuwe media

-->