''Dat merkte ik bij Heerenveen, met Verbeek kwam ik de ideale trainer tegen''

20 september 2017 om 12:59 | Bron: Voetbal International ''Dat merkte ik bij Heerenveen, met Verbeek kwam ik de ideale trainer tegen''

Klaas-Jan Huntelaar keerde afgelopen zomer terug op de Nederlandse velden. De oud-spits van SC Heerenveen tekende een contract bij Ajax en bewees in zijn eerste maanden zijn waarde bij de Amsterdammers. Huntelaar is SC Heerenveen echter niet vergeten.

"Daar kreeg ik na AGOVV een nieuwe kans op het hoogste niveau", vertelt de spits in gesprek met Voetbal International. "Toch wilde ik meer. Wie het snelst tevreden is, haakt als eerste af. Dat merkte ik in Friesland en met Gertjan Verbeek kwam ik op dat moment de ideale trainer tegen. Hij verlangde spelers met karakter, die ook voor zichzelf streng konden zijn."

Huntelaar heeft veel aan de oud-trainer van SC Heerenveen gehad. "Verbeek wordt nog weleens neergezet als trainer die alleen maar met het fysieke gedeelte bezig is, maar wij speelden destijds super aanvallend voetbal, soms wel met vier spitsen, met Georgios Samaras en mij in de punt van de aanval", geeft hij aan.

"Het was een combinatie van factoren, waardoor ik bij Heerenveen merkte dat ik sterker werd. Elke speler moet dat voor zichzelf ontdekken en zijn route bepalen. Maar dat kan gepaard gaan met teleurstellingen. De kunst is daar goed mee om te gaan", aldus de 34-jarige spits.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    mojo5040 - 20 september 2017 om 23:24

    Zou ook nog leuk zijn als bijv. Huntelaar volgend jaar bij ons zou komen. Gebeurt niet, maar een mens mag dromen.

Nieuwe media

-->