''SC Heerenveen vind ik wel wat kwetsbaarder dan de andere subtoppers''

19 september 2017 om 21:27 | Bron: Voetbal International ''SC Heerenveen vind ik wel wat kwetsbaarder dan de andere subtoppers''

Pierre van Hooijdonk en Foppe de Haan denken dat clubs als SC Heerenveen, Vitesse, AZ en FC Utrecht dit seizoen zomaar mee kunnen komen met de top. De titel is wat ver gezocht, maar in onderlinge duels kunnen de subtoppers hoge ogen gooien.

"In de directe confrontaties kunnen AZ, Vitesse, FC Utrecht en Heerenveen zeker winnen van de topclubs. Maar op de langere duur zie ik ze niet meedoen om de titel", vertelt Van Hooijdonk in de nieuwste Voetbal International. "Ik denk wél dat ze zich kunnen mengen in de topdrie. Vooral AZ. Die vond ik in de onderlinge wedstrijd met PSV al sterker. Ik verwacht dat PSV achterop gaat raken, in dat gat kan AZ springen."

Foppe de Haan, oud-trainer van SC Heerenveen, sluit zich aan bij Pi-Air. "Feyenoord was tegen PSV wat ongelukkig, maar als de topclubs zo doorgaan, komen er echt een paar andere aan. Ik vind dat er in AZ echt muziek zit. Achterin hebben ze het goed voor elkaar en ze creëren een hoop kansen. Vitesse voetbalt onder no-nonsens trainer Henk Fraser ook erg goed. FC Utrecht is een outsider en als Heerenveen stabiel blijft kunnen zij ook meedoen. Al vind ik hen wel wat kwetsbaarder dan de anderen", sluit hij af.

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Erik Tammer - 19 september 2017 om 21:44

  Klopt wat ze zeggen, Heerenveen is achterin toch wel kwetsbaar.  Tegenstander komen echt te makkelijk voor de goal!  Ook liet zennelli zijn man lopen waar Koolwijk in open goal kon koppen!  Echt waardeloos.  Als ze dat er uit krijgen en de backs er bovenop dekken, dan kunnen we top 5 meedoen!

 • Avatar
  Fean1920 - 19 september 2017 om 21:56
  Erik Tammer zegt:

  Klopt wat ze zeggen, Heerenveen is achterin toch wel kwetsbaar.  Tegenstander komen echt te makkelijk voor de goal!  Ook liet zennelli zijn man lopen waar Koolwijk in open goal kon koppen!  Echt waardeloos.  Als ze dat er uit krijgen en de backs er bovenop dekken, dan kunnen we top 5 meedoen!

  Denk dat het tekort aan verdedigers ze in de loop van het seizoen zal gaan opbreken. En het dus misschien een ietwat teleurstellend seizoen kan worden.

 • Avatar
  louis'02 - 19 september 2017 om 22:29

  Wel goed om te horen dat we samen met az, vitesse en utrecht als subtop worden beschouwd. Vind deze ploegen dit jaar erg sterk (op de wedstrijd van utrecht tegen twente na) waardoor onze doelstelling gewoon weer plaatsing voor de play-offs moet zijn. Veel blijer word ik van het spel dat wij voorgeschoteld krijgen dit jaar. Laten we hopen dat ze dit vol kunnen houden.

 • Avatar
  Meertje - 20 september 2017 om 07:35

  Heerenveen heeft ing 16 eredivisiewaardige spelers. Als je blessures krijgt staat er misschien nog een aardige basis, maar je bank wordt een stuk zwakker. Hopen maar dat we geen zware blessures krijgen. Vooral schaars niet fit blijven!

 • Avatar
  igor - 20 september 2017 om 08:41

  Iedereen lult elkaar na, ik zie niet in waarom Heerenveen minder stabiel zou moeten zijn. Alsof die andere clubs een elftal vol toppers op de bank heeft zitten. Alleen achterin is het te dun gezaaid denk ik en verder meer dan prima wisselmogelijkheden en wordt het elftal elke wedstrijd weer een stukje beter.

Nieuwe media

-->